РАЗРАБОТКА СУППОЗИТОРИЕВ, СОДЕРЖАЩИХ ПРОБИОТИЧЕСКИЕ ШТАММЫ LACTOBACILLUS - Абитаева, Г. К.; Садуахасова, С. А.; Нагызбеккызы, Э. (Experimental biology, 2015)
Осы мақалада L. salivarius жəне L. fermentum лактобактерияларының лиофильді кептірілген культураларынан тұратын желатин - глицерин негізінде жасалған пробиотикалық қынаптық суппозиторияларды құру нəтижелері көрсетілген. Пробиотикалық кешеннің биологиялық белсенділігі in vitro зерттелген. Алынған биопрепарат əйелдер қынабының қалыпты микрофлорасының бұзылысын қалыпқакелтіруге арналған жаңа алдын алу жəне емдік препараты ретінде перспективта.