ВЛИЯНИЕ УСЛОВИЙ ХРАНЕНИЯ НА ЖИЗНЕСПОСОБНОСТЬ ПОПУЛЯЦИИ АКТИНОМИЦЕТОВ-ПРОДУЦЕНТОВ АНТИБИОТИКОВ - Махмудова, Г. С.; Джобулаева, А. К. (Experimental biology, 2015)
Алынған нəтижелердің қорытындысына қарағанда, лиофилизация əдісімен сақаталынған розеофунгин тектес антибиотикті бөліп шығарып Streptomyces roseoflavus Arai шт. 23/791 жəне азықтық препаратты бөліп шығаратын S. antibioticus шт. 25/779 олардың популяция құрамының өзгеретіндігі анықталған. Биосинтетикалық белсенділігі жəне дақылды-морфологиялық белгілерімен жəне тіршілікке қабілеттілігі бойынша ерекшеленетін колониялардың типтері анықталынды. Штаммдардың морфологиясының қоректік ортаның құрамына тікелей байланысты екендігі айтылған