Lentinula edodes САҢЫРАУҚҰЛАҒЫНЫҢ ТЕРМОТҰРАҚТЫ ЦЕЛЛОБИОГИДРОЛАЗА ГЕНДЕРІН СИПАТТАУ ЖƏНЕ АМПЛИФИКАЦИЯЛАУ - Тайпақова, С. М.; Станбекова, Г. С.; Бисенбаев, А. Қ.; Ысқақов, Б. Қ. (Experimental biology, 2009)
cel7A жəне cel6B гендерінің нуклеотидтік қатарының компьютерлік талдануы нəтижесінде олардың трансляция өнімдері ферменттердің 7А жəне 6В гликозил-гидролазала тұқымдасына жататындығы дəлелденді. Lentinula edodes саңырауқұлағының мицелиінен бөлініп алынған нуклеин қышқылы препаратынан кері транскрипция реакциясы жəне потимеразды тізбектік реакция көмегімен cel7A жəне cel6B гендерінің кДНҚ-сы амплификацияланды.В результате компьютерного анализа нуклеотидной последовательности cel7A и cel6B кДНК было доказано что продукты их трансляции оиносятся к 7А и 6В гликозил-гидролазному семействуферментов. Были амплифицированы cel7A и cel6B кДНК с применением реакции обратной транскрипции и полимеразной цепной реакции из препарата нуклеиновых кислот выделенного измицелиев гриба и Lentinulla edodes