Скрининг морфогенетической способности дикорастущих видов тау-сагыза (Scorzonera tausaghyz Lipschits et Bosse).Тау-сағыз (Scorzonera tau-saghyz Lipschits et Bosse) жабайы өсiмдiгiнiң морфогенетикалық жəне регенерациялық қабілеттері бойынша скрининг - Turasheva, S. K.; Boguspaev, K. K.; Faleev, D. G.; A, Amangul; Uskenbaeva, A. (Experimental biology, 2015)
Обсуждаются результаты скрининга морфогенетической и регенерационной способности дикорастущих видов тау-сагыза. Выявлена оптимальная питательная среда для индукции процессов каллусогенеза и регенерации. Подобраны условия стратификации и предобработки семенного материала для повышения всхожести семян дикорастущих форм тау-сагыза.Мақалада тау-сағыз жабайы өсiмдiгiнiң морфогенетикалық жəне регенерациялық қабілеттері бойынша скрининг нəтижелері талқылануда. Морфогенез бен регенерацияны ынталандыру үшiн оптималды қоректiк орта анықталған. Тау-сағыз дəндерiнiң өну қабілетін арттыру үш iн дəндердi өндеу ж əне стратификация жагдайлары тандалынган.