ПРИМЕНЕНИЕ НАНОСТРУКТУРИРОВАННЫХ УГЛЕРОДНЫХ АДСОРБЕНТОВ ДЛЯ ВЫДЕЛЕНИЯ БИОМОЛЕКУЛ И ЛЕКАРСТВЕННЫХ РАСТИТЕЛЬНЫХ СУБСТАНЦИЙ - Керимкулова, А. Р.; Султанова, Н. А.; Гильманов, М. К.; Мансуров, З. А.; Абилов, Ж. А.; Жусупова, Г. Е.; Бурашева, Г. Ш.; Жандосов, Ж. М.; Ескалиева, Б. К. (Experimental biology, 2017)
В статье отражены результаты физико-химических исследований по разработке наноструктурированных углеродных материалов из отечественного сырья. Были получены и испытаны микро-мезопористые углеродные сорбенты для хроматографии молекулярно-ситовых маркеров и исследована применимость углеродных сорбентов для разделения белково-липидного комплекса и лекарственных растительных субстанций.Мақалада отандық шикізаттан алынған наноқұрылымданған көміртекті сорбенттердің физика-химиялық қасиеттерінің зерттеу нəтижелері көрсетілген. Жұмыс барысында нанокеуекті көміртекті сорбенттер алынып жəне олардың молекулалық-тор маркерлерлерінің хроматографиясында жəне белок-липидтті кешендер мен дəрілік өсімдіктер субстанцияларын бөліп алуда қолданылуы зерттелді.