Жіті парапроктит кезіндегі науқастардың микрофлорасы. Микрофлора больных при остром парапроктите - Akhmetova, S. B.; Tastanova, G. M.; Abdulina, G. A.; Sailau, Zh.; Koteneva, E. N.; Amantayev, N. G. (Experimental biology, 2015)
Зерттеудің негізгі мақсаты жіті парапроктит кезінде науқастағы іріңді жаралық үрдісті эмпириялық антибактериальді емдеу кестесін қолдана отырып үрдіс қоздырғышының этиологиялық құрылымын анықтау болып табылады. Жіті парапроктит диагнозымен 2003 – 2008 жылдар аралығында хирургиялық бөлімдестационарлық ем қабылдауда 447 науқас болды. Зерттеудің негізгі мақсаты жіті парапроктит кезінденауқастағы іріңді жаралық үрдісті эмпириялық антибактериальді емдеу кестесін қолдана отырып үрдіс қоздырғышының этиологиялық құрылымын анықтау болып табылады.Acute paraproctitis is the most frequent pathologies in the practice of urgent surgical proctology. Optimal empirical antibiotic therapy in patients with acute парапроктитами is a combination of cephalosporins 2-3 generations and aminoglycosides 2-3 generations, with subsequent replacement of the products in accordance with the sensitivity of selected microbial flora to antimicrobial medicines.