Усиление целлюлозолитической активности штаммов продуцентов целлюлаз и β-глюканаз. Целлюлаза жəне β-глюканаза штамм продуценттерінің целлюлозалитикалық белсенділігін арттыру - Kamanova, S. G.; Toymbaeva, B. D.; Nechay, N. L.; Ospankulova, G. N. (Experimental biology, 2015)
В данной работе изучалось влияние комплексного воздействия химических и физических мутагенов на штаммы-продуценты целлюлаз и β-глюканаз с целью усиления целлюлозолитической активности. В результате проведенных исследований сделано следующее заключение: проведение комплексного поэтапного воздействия химическим мутагеном, УФ-облучением и дробным рентгеновским облучением является эффективным для получения мутантных штаммов с высокой целлюлозолитической активностьюБерілген жұмыста целлюлаза жəне β-глюканаза штамм продуценттерінің целлю-лазотикалық белсенділігінарттыру мақсатында химиялық жəне физикалық мутагендердің құрылымдық əсері зерттелген. Жүргізілген зерттеулер нəтижесінен келесідей қорытынды жасауға болады: жоғары целлазотикалық белсенділігі бар мутантты штамм алу үшін кешенді əрсатылы химиялық мутагенез жүргізу, УФ сəулелендіру мен бөлшектірентгенді сəулелендіру тиімді болып табылады