КАЗАХСТАНСКИЙ ОПЫТ ИНТРОДУКЦИИ ЛОШАДИ ПРЖЕВАЛЬСКОГО В ГОСУДАРСТВЕННОМ НАЦИОНАЛЬНОМ ПРИРОДНОМ ПАРКЕ «Алтын-Эмель» - Баядилов, К. О. (Experimental biology, 2015)
Описывается восьмилетний опыт интродукции на территории ГНПП «Алтын-Эмель» лошадей Пржевальского из Мюнхенского зоопарка. Дается характеристика природно-климатических условий парка,анализируются основные проблемы и трудности акклиматизации животных, приводятся рекомендации для улучшения этой работы.Мақалада, Мемлекеттік Ұлттық Табиғи “Алтын - Емель” паркінде Мюнхен зоопаркінен əкелінген Прежевальск аттарына жүргізілген сегіз жылдық жерсіндіру шараларының нəтижесі көрсетілген. Мақалада Алтын-Емель паркінің табиғи-климаттық жағдайына сипаттама берілген, сонымен қатар жануарларды жерсіндіру барысында кезігетін негізгі қиыншылықтарды ескере отырып, бұндай шаралардың алдын алудыңжəне жақсартуға ұсыныстар келтірілген.