ВЛИЯНИЕ РАЗЛИЧНЫХ РЕЖИМОВ КРИОКОНСЕРВАЦИИ НА ФИЗИОЛОГО-БИОХИМИЧЕСКИЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НЕКОТОРЫХ КУЛЬТУР МИКРОВОДОРОСЛЕЙ - Джокебаева, С. А.; Калбаева, А. М.; Оразова, С. Б. (Experimental biology, 2015)
Подобраны щадящие режимы криоконсервации микроводорослей Chlorella sp.(штамм МВ-1) и Anabaenopsis sp. (штамм Марк 6) методом витрификации, обеспечивающие сохранность физиолого-биохимических свойств на уровне, близком к контролю.Chlorella sp.(штамм МВ-1) жəне Anabaenopsis sp. (штамм Марк 6) микробалдырлар дақылдарыныңфизиологиялық жəне биохимиялық қасиеттерін бақылауға жақын деңгейде сақтап қалуын қамтамасыз ететінвитрификация əдісі арқылы криосақтаудың тиімді режимдері табылды.