СТРЕСС ФАКТОРЛАРДЫҢ АҒЗАҒА ТИГІЗЕТІН ƏСЕРЛЕРІН АУРИКУЛЯРЛЫ БИОАКТИВТІ НҮКТЕЛЕРДІҢ БИОФИЗИКАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ БОЙЫНША ЗЕРТТЕУ ЖƏНЕ ОЛАРДЫҢ ХРОНОҚҰРЫЛЫМДЫҚ ПАРАМЕТРЛЕРІН АНЫҚТАУ - Төлеуханов, С. Т.; Ургалиев, Ж. Ш.; Құлбаева, М. С.; Кембаева, С. Қ. (Experimental biology, 2015)
Тəулік бойында шу жəне вибрация əсерлеріне түскен қояндардың терісіндегі аурикулярлыбиоактивті нүкелердің (БАН) биопотенциалы (БП) зерттелді. Қалыпты жағдайменсалыстырғанда стресс факторлардың əсерінен кейін БАН-ның БП көрсеткіштеріжоғарылаған жəне биоырғақтың хроноқұрылымдық параметрлерінде ығысу байқалады.Исследованы биопотенциалы (БП) аурикулярных биоактивных точек (БАТ) кожи у кроликов,подвергавшихся воздействиям шума и вибрации в течение суток. По сравнению с контрольной группой,показатели БП БАТ кроликов, подвергшихся действиям стресс факторов повышаются и наблюдается сдвигструктурных параметров биоритма.