Противомикробные свойства суммарных экстрактов Epilobium hirsutum. Epilobium hirsutum-ның жалпы экстрактілердің антимикробты қасиеттері. - Kustova, T. S.; Karpenyuk, T. A.; Goncharova, A. V.; Mamonov, L. K. (Experimental biology, 2015)
Исследованы антимикробные свойства суммарных экстрактов, выделенных из надземной части Epilobium hirsutum. Установлено синергетическое действие биологически активных веществ в составе дихлорметанового экстракта по отношению к Candida glabrata и антагонистическое действие по отношению к Staphylococcus aureus и Methicillin-resistant S. aureus.Epilobium hirsutum-ның үстінгі бөлігінен алынған жалпы экстрактілердің антимикробты қасиеттері зерттелген. Дихлорметан экстрактінің құрамындағы биологиялық белсендi заттардың Candida glabrata-ға қатысты синергетикалық әрекеті және Staphylococcus aureus-қа, Methicillin-resistant S. aureus-қа қарсы антагонистикалық әсерi анықталған.