СПОСОБ КОРРЕКЦИИ МОРФОФУНКЦИОНАЛЬНЫХ НАРУШЕНИЙ В ЛИМФАТИЧЕСКИХ УЗЛАХ ПРИ АЛЛОКСАНОВОМ ДИАБЕТЕ - Абдрешов, С. Н. (Experimental biology, 2009)
При аллоксановом диабете обнаружено нарушение структуры и функции лимфатических узлов и биохимических состав лимфы и плазма крови. Указанные нарушения значительно смягчались после применения соевого молоко и α-токоферола, которые ослабляли развитие аллоксанового диабета.Егеуқұйрықтарда аллоксан диабеті кезінде лимфа түйіндерінде морфофункциялық өзгерістер болатындығы анықталды. Лима тасымалдануы мен биохимиялық көрсеткіштерде өзгерістер болатындығы байқалды. Соя сүті мен α-токоферол пайдалану кезінде болған өзгерістерді біршама қалпына келтіретіндігібайқалған, яғни диабеттің дамуын тежейді.