Сайты связывания miRNA-маркеров рака молочной железы. Сүт безі обырының miRNA-маркерларындағы байланысу сайттары - Berillo, O. A.; Régnier, M. (Experimental biology, 2015)
1300 абстрактов статей, посвященных поиску маркерных miRNAдля диагностики рака молочной железы, обработаны с помощью скрипта miRCancer. Проведен поиск сайтов связывания 357 miRNA в mRNA 427 генов, белки которых участвуют в онкогенезе молочной железы. Используя программу MirTarget отобраны сайты связывания miRNA в 5’UTR, CDS, 3’UTR mRNA со свободной энергией гибридизации равной 90% и более. Нами выявлено, что miR-665 и miR-4417 являются перспективными маркерами для диагностики рака молочной железы.Сүт безінің обыры диагностикасын жүргізу үшін miRCancer скриптін қолданып 1300 мақалалардың абстракттары қарастырылған. 357 miRNA-дың 427 гендердің mRNA байланысу сайттарына іздестіру жүргізілген. Бұл гендердің ақуыздары сүт безінің онкогенезіне қатысады. MirTarget бағдарламасын қолданып mRNA 5’UTR,CDS, 3’UTR бос гибридизация энергиясы 90% жоғары сайттар анықталған. miR-665 және miR-4417 сүт безінің диагностикасын өткізу үшін перспективті маркерлар болатындығы анықталды