Изучение качественного и количественного состава альгофлоры оз. Балхаш в районах заливов Бертыс и Байтал. Бертіс және Байтал шығанағындағы Балқаш көлінің сандық және сапалық альгофлораларын анықтау - Zayadan, B. K.; Sadvakasova, А. K.; Akmuhanova, A. K.; Kirbaeva, D. K.; Bauyenova, M. O.; Askarbaeva, A. S. (Experimental biology, 2015)
Изучен видовой состав микроводорослей озера Балхаш в районе бухты Бертыс и залива Байтал. В пробах воды, отобранных в районе бухты Бертыс, по видовому составу доминируют зеленые и синезеленые микроводоросли, однако по частоте встречаемости доминируют диатомовые микроводоросли. Определено 26 видов микроводорослей. В пробах воды, отобранных в районе залива Байтал, число определенных видовых таксонов микроводорослей возросло до 38. Среди определенных видов микроводорослей доминируют зеленые, затем диатомовые микроводорослиБайтал шығанағы мен Бертіс түбегіндегі Балқаш көліндегі микробалдырлардың түрлік құрамы анықталды. Бертіс түбегіндегі су сынамаларында түрлік құрамы бойынша жасыл және көкжасыл микробалдырлар басымдылық көрсетті, алайда диатомды микробалдырлардың да кездесу жиілігі жоғары болды. Микробалдырлардың 26 түрі анықталды. Байтал шығанағындағы су сынамаларынан микробалдырлардың 38 таксоны анықталды. Түрлік құрамы бойынша жасыл және диатомды микробалдырлар басымдылық көрсетті.