Күріш сорттары мен гибридтерінің онтогенездің ерте даму кезеңіндегі хлоридті тұздану типіне скринингі. Скрининг сортов и гибридов риса на ранних этапах онтогенеза в условиях хлоридного засоления - Bataeva, D. S.; Seitkojaev, A. I.; Digarbaeva, A. M.; Ussenbekov, B. N.; Rysbekova, A. B. (Experimental biology, 2015)
Зерттеу жұмысында онтогенездің ерте даму кезеңінде күріштің сорттары мен F2 гибридтері өскіндерінің хлоридті тұздану төзімділігіне скрининг жүргізілді. Жалпы биомассасының жинақталу көрсеткіші бойынша зерттеу материалдарының тұзға төзімділігі әртүрлі болатындығы анықталды.В исследовательской работе проведен скрининг отечественных и зарубежных сортов, гибридов F2 риса на ранних этапах онтогенеза в условиях хлоридного засоления и выявлены существенные различия по солеустойчивости.