Изучение терапевтической и профилактической активности комплексного растительного препарата «Иммувир». "Иммувир" кешенді өсімдік препаратының терапиялық және алдын- ала емдеу белсенділігін байқау - Alexyuk, P. G.; Zaitseva, I. A.; Alexyuk, M. S.; Sokolova, N. S.; Turmagambetova, A. S.; Bogoyavlenskyi, A. P.; Berezin, V. E. (Experimental biology, 2015)
Вирусные инфекции до сих пор являются одной и основных проблем человечества, угрожая здоровью и жизни человека, а также причиняя огромный экономический ущерб. Одним из путей решения данной проблемы, поиск и разработка принципиально новых, высокоэффективных противовирусных препаратов.Целью настоящей работы являлось сравнительное изучение в опытах на цыплятах прафилактической и терапевтической активности комплексного растительного препарата «Иммувир» и комемерческих препаратов: рибавирин, гевиран, ремантадин по отношению к вирусу гриппа штамм A/FPV/Rostock/34.В результате проведённых исследований, было установлено, что активность препарата «Иммувир» сопоставима с терапевтической активностью препарата рибавирин и превышает терапевтическую и профилактическую активность препаратов гевиран и ремантадин.Вирустық инфекциялар қазіргі уақытқа дейін адамзаттың негізгі мәселесі болып отыр, адам денсаулығының және адам өмірінің экономиклық шығынын тигізіп отыр. Ең негізгі мәселелердің бірі болып,жаңа әрі жоғары вирусқа қарсы препаратттарды өндіру басты мәселе болып отыр.Жұмыстың ең басты мақсаты- салыстырмалы түрде зерттей келе балапандарды алдын- ала емдеу және терапиялық емдеу өсімдіктектес препараттарының белсенділігі арқылы, «Иммувир» және коммерциялық препарат: рибавирин, гевиран, ремантадин препараттарының тұмау вирусының A/FPV/Rostock/34 штаммының қосылысымен зерттеу.Жүргізілген зерттеулер нәтижесі бойынша, «Иммувир» препартының терапиялық белсенділігі сәйкес келеді, рибавирин препараты болса терапиялық және алдын- алу белсенділігі гевиран және ремантадин препаратына сәйкес.