Антагонистическая активность почвенных мицелиальных грибов и дрожжей.Мицелиальды топырақ саңырауқұлақтарының жəне ашытқыларының антагонистік белсенділігі - Мукашева, Т. Д.; Игнатова, Л. В.; Бержанова, Р. Ж.; Бражникова, Е. В.; Троценко, М. Д.; Успенская, А. Д.; Юлдашева, Д. К.; Шукешева, С. (Experimental biology, 2015)
Для разработки биопрепаратов, используемых в растениеводстве, проведен скрининг культур, обладающих антагонистической активностью, используя различные методы: посев культур на агаризованную среду перпендикулярным штрихом, метод лунок и агаровых блочков Өсімдік шаруашылылығында қолданылатын биопрепаратты жасау үшін, антагонистік белсенділікке ие культуралардың скринингі жасауда əртүрлі тəсілдер қолданылды: перпендикулярлы штрихпен культураны агарлы ортаға егу, лункалар жəне агарлы блоктар əдісі