Далалық және кәсіби практикалардың студенттердің зияткерлік әлеуеттігі жоғары және бәсекеге қабілетті маман ретінде қалыптасуындағы маңызы. Роль полевых и профессиональных практик в становлении конкурентноспособных специалистов с высоким интеллектуальным - Sapargalieva, N.; Kegenova, G.; Eszhanov, B.; Satybaldiyeva, G.; Kozhabaeva, E.; Ormanova, G.; Kan, O.; Baimurzaev, N.; Sharahmetov, S. (Experimental biology, 2015)
Кәсіби маманданған және бәсекеге қабілетті «Балық шаруашылығы және ӛнеркәсіптік балық аулау» мамандығының студенттеріне оқу-далалық, ӛндірістік және диплом алды практикалары жүргізіледі. Осы практикалардың ішінде студенттердің маман ретінде қалыптасуына үлкен септігін тигізетін арнайы кәсіби практикалардың алатын орны бӛлек. Кәсіби практикадан ӛту барысында студент балық шаруашылығындағы зерттеу әдістерін меңгеріп, оларды дипломдық жұмысты орындау барысында қолданады. В становлении профессиональных качеств и конкурентоспособных специалистов студентов специальности «Рыбное хозяйство и промышленное рыболовство» очень важную роль играют учебно-полевые, производственные и преддипломные практики, проходящие в рыбоводных хозяйствах. За время прохождения практики студентами осваиваются методы рыбохозяйственных исследований, с помощью которых, студенты выполняют дипломную работу.