Егеуқұйрықтарда созылмалы панкреатит кезіндегі қан ұю процесінің өзгеруін зерттеу.Исследование изменения процесса свертывания крови при хроническом панкреатите у крыс - Abdіreshov S. N.; Atanbaeva, G. K.; Kulbaeva, M. S.; Tolegenova, M. E.; Ryskeldі S. K.; Bekaydar, T. (Experimental biology, 2015)
Жүргізілген тəжірбиеде панкреатит кезінде қан ұю процесінің активациясы болады, ол созылмалы панкреатиттің маңызды белгісі болып табылады. В данной работе показано, что при панкреатите активируется процесс свертывания крови, который является основным критерием острого панкреатита.