Особенности сайтов связывания miR-619-5p, miR-5095, miR-5096 и miR-5585-3p c mRNA генов человека. miR-619-5p, miR-5095, miR-5096 жəне miR-5585-3р-ның адам гендерінің mRNA-мен байланысу сайттарының ерекшеліктері - Ivashchenko, A. T; Berillo, O. A.; Niyazova, R. Y.; Pyrkova, A. Y.; Atambayeva, S. A. (Experimental biology, 2015)
Изучено связывание 2037 hsa-miRNA с mRNA 12175 генов человека. miR-619-5p, miR-5095, miR-5096 и miR-5585 могут с высоким сродством связываться с mRNA 1215, 832, 725 и 655 генов, соответственно. Эти miRNA имеют сайты связывания в 3’UTR, CDS и 5’UTR. В mRNA некоторых генов имеются множественные сайты связывания с miR-619-5p, miR-5095, miR-5096 и miR-5585-3р. Установлено несколько групп генов с упорядоченным расположением сайтов связывания с miR-619-5p, miR-5095, miR-5096 и miR-5585-3р.Обсуждаются возможные функциональные свойства изученных miRNA. 12175 адам гендерінің mRNA-мен 2037 miRNA-дың байланысуы зерттелген. miR-619-5p, miR-5095, miR-5096 жəне miR-5585-3р-ның сəйкес 1215, 832, 725 жəне 655 гендердің mRNA-мен байланысу қабілеті жоғары.Байланысу сайттар 3’UTR, CDS жəне 5’UTR-де орналасқан. Кейбір гендердің mRNA-да miR-619-5p, miR-5095, miR-5096 жəне miR-5585-3р-ны бірге байланыстыратын сайттары бар. Мақалада көрсетілген miRNA-ның функционалды қасиеттері қарастырылған