Изучение способности вируса А винограда инфицировать Nicotiana Benthamiana при агробактериальной инфильтрации. Nicotiana Benthamiana-ға агробактериалдық инфильтрация жағдайында жұқтырылған жүзімнің А вирусының қабілеттілігін зерттеу - Kopytina, D. A; Galiakparov, N. N. (Experimental biology, 2015)
В данной работе был создан бинарный вектор, несущий полный геном инфекционного клона вируса А винограда с фланкирующими его регуляторными последовательностями (35S- промотер, 35S- терминатор). Данным вектором была произведена трансформация агробактерий с целью доставки данного вирусного генома в растения путем агроинфильтрации. Агроинфильтрацию проводили бактериями различной оптической плотностью, с целью выявить оптимальную плотность для табака. Через 7-10 дней после агроинфильтрации были замечены первые признаки инфекции у растений, что подтверждает сохранение инфекционной способности вируса. Бұл жұмыста жүзімнің А вирусының инфекциялық клонының екі қапталдан қорғайтын реттегіш тізбектері бар (35S- промотер, 35S- терминатор) толық геномды бинарлы векторы құрылды. Өсімдікке вирусты жеткізу мақсатымен, осы векторды агробактериалдық тасымалдау арқылы, агроинфильтрация жолымен жүргізілді. Агроинфильтрацияны темекінің оптимальды тығыздығын табу үшін, оптикалық тығыздығы әр түрлі бактериалармен жүргіздік. Агроинфильтрация кезінде, 7-10 күннен кейін өсімдіктерде инфекцияның алғашқы белгілері пайда бола бастады. Бұл вирустың инфекциялық қабілетінің сақталатынын дәлелдейді