Генетическая трансформация пшеницы транскрипционным фактором DREB3. DREB 3 транскрипциялық факторы арқылы бидайдың генетикалық трансформациясы - Maltseva, E.; Ismagul, A. Zh.; Iskakova, G.; Lopato, S.; Eliby, S.; Ajtkhozhina, N. A. (Experimental biology, 2015)
Проведена биобаллистическая трансформация незрелых зародышей мягкой пшеницы (Triticum aestivum L.) сорта Саратовская 29. Получено 40 трансгенных растений- регенерантов поколения Т0, несущих ген пшеничного транскрипционного фактора DREB3. Наличие целевого гена подтверждено методом полимеразной цепной реакции со специфическими праймерами Жұмсақ бидайдың (Triticum aestivum L.) Саратовская-29 сортының толық дамымаған ұрықтарының биобаллистикалық трасформациясы жүргізілді. Бидайдың DREB3 транскрипциялық факторының генін тасымалдайтын ТО ұрпағының 40 трансгенді регенерант өсімдіктері алынды. Мақсатты геннің бар екендігі спецификалық праймерлі полимеразалық тізбекті реакция əдісімен расталды.