ВЛИЯНИЕ ОЗДОРОВИТЕЛЬНЫХ ПРОЦЕДУР НА ГЕМАТОЛОГИЧЕСКИЕ ПОКАЗАТЕЛИ У БЕРЕМЕННЫХ - Смирнова, А. Г. (Experimental biology, 2009)
Проведено изучение гематологических показателей у беременных, занимающихся оздоровлением с использованием природных факторов. Показано, что оздоровительные процедуры способствуют увеличению уровня гемоглобина, снижение заболеваемости анемией и активизация клеточного и гуморального иммунитета. Табиғи факторларды пайдалан отырып, сауықтыру жұмыстарымен шұғылдану кезіндегі жүкті əйелдердің гематологиялық көрсеткішін зерттеу жұмыстары жүргізілді. Сауықтыру жұмыстары қан клеткаларының көбеюіне алып келетіндігі көрсетілген. Сонымен бірге анамия ауруы жəне клеткалық жəне гуморалдық иммунитет белсенділігінің төмендеуі, гемоглобин деңгейінің қалыпына келуі байқалады.