Паракринные регуляторы раковых стволовых клеток толстой кишки. Тоқ ішектің бағаналы ісік жасушаларының паракринды реттеушілері. - Issabekova, A. S.; Ogay, V. B. (Experimental biology, 2015)
Раковые стволовые клетки основная причина возобновления болезни после лечения. Для эффективной борьбы с этими клетками необходимо понимание механизмов выживание этих клеток и их стимуляторов. В данной работе оценено влияние микроокружение опухоли на рост и поддержание опухоли. Основными модуляторами раковых стволовых клеток являются опухоль ассоциированные миофибробласты и макрофаги, а также Th17 клетки. Бағаналы ісік жасушалары аурудың емдеуден кейін қайталануының негізгі себепшісілері. Бұл клеткалармен нәтижелі күресу үшін бұл клеткалардың тірі қалу механизмдерін және оларды қоздыратын заттарды түсіну қажет. Бұл жұмыста ісік микроайналасының ісіктің өсуі мен өркендеуіне қосатын үлесі бағаланған. Бағаналы ісік клеткаларының негізгі реттеушілері ісікпен байланысқан миофибробластар мен макрофагтар және Th17 клеткалары