Влияние экстрактов солодки на пролиферацию клеток миелоидной лейкемии линии HL60. Мия тамыр сығындысының миелойд лейкемия HL60 линия жасушаларының пролиферациясына әсері - Bari, G. T.; Zheksenbay, A. N.; Danilenko, M. P.; Uteulin, K. R. (Experimental biology, 2015)
Особый интерес вызывают противоопухолевая активность экстракта солодкового корня на примере миелоидной лейкемии человека. Проблема миелоидной лейкемии особо остро стоит в настоящее время в Казахстане. В данной статье представлены результаты исследований в которых экстракты солодки подавляют рост клеток лейкемии. Мия тамырының сығындысының миелойд лейкемиясына қарсы белсенділігіне қазіргі кезде қызығушылық өте көп. Сол себепті миелойдты лейкемия мәселесі қазіргі кезде Қазақстана күрделі мәселе болып тұр. Мақалада мияның лейкемия жасушаларына қарсы әсері жайлы зерттеу нәтежелері берілген.